TEGYÜNK EGYÜTT A MENTÁLIS SAJÁTOSSÁGOK ELFOGADÁSÁÉRT

Archív anyagok

2019.12.31.

Itt találhatóak a régi anyagok

Gyors szorongáscsökkentés telefonon keresztül - mit tehetünk azonnal?

Dr. Purebl György Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet

http://www.servhun.hu/psychiatria/Dr_Purebl_presentation_v0412_720.mp4

Miért fontos, hogy megértsük a hangokat? Olvassátok el Ti is az Ébredések Alapítványnál hanghalló csoportjáról készült érdekes cikket

Részlet a cikkből:

„A tudattalanban rekedt negatív érzésekkel, konfliktusokkal vannak kapcsolatban, és ezekről álomszerű nyelven, szimbolikusan adnak hírt. Meg kell fejteni őket. Ha megtaláljuk ezeket az összefüggéseket, akkor tudnak gyógyulni az általában gyógyíthatatlannak hitt tünetek”

dr. Harangozó Judit

https://nlc.hu/lelek/20190514/hanghallo-modszer-ebredesek-alapitvany-mentalis-problemak/?fbclid=IwAR3SNdmE6IWCBAqFU5YOoJtKEW3Xq9hFvj3jbtYPvDOZ3Rdrm14Iz46cRhg

Marius Rommeék Konferenciájának anyaga

Ennek a konferenciának a témája az önbecsülés, önismeret, önsegítés és az önmegvalósítás.
Ezek a tényezők nagyon fontosak ahhoz, hogy felépüljünk a nehéz életeseményekből, beleértve a hanghallást, mely nem más, mit a nehéz, gyakran traumatikus helyzetek és érzelmek által kiváltott reakció.
Ezért azt a gondolatomat szeretném megosztani Önökkel, hogy jobb, ha a hanghallást kezeljük a szkizofrénia kezelése helyett.

Mérey Zsolt fordította és Dr. Harangozó Judit lektorálta.

marius-romme-a-hanghallast-kezeljetek-ne-a-szkizofreniat-1-.doc

nemrég megjelent a Lege Artis Medicinae ,, orvosi folyóiratban ( 2017 LAM 2017;27(6–7) )az

„Egy csodálatos elme - a John Nash életéről készült film, dokumentumfilm és életrajz összevetése, valamint tanulságok a hanghalló módszer számára” című tanulmány, jómagam és Csontos Erika tollából.

Mi, így „magunk között” néha már azt gondoljuk, hogy a nagyvilágban már mindenki szinte mindent tud a hanghalló mozgalomról, pedig ez nincsen így, még a szakemberek körében sem.

Ezért megosztjuk veletek a folyóirat megjelenése kapcsán készített Facebook linket. Aki Facebook tag, ha egyetért velünk, kérjük, ossza is meg, hogy minél több emberhez jusson el az információ.

https://www.facebook.com/csontos.erika.2/posts/1959014601047976

A HANGHALLÓ  DOKTORNŐ:


Rufus May 2008-ban az angol televízióban leadott, nagy érdeklődést kiváltó filmjének magyar szinkronszövege itt olvasható:

a-hanghallo-doktorno-2-2-.doc

vissza