Antistigma-díjazottak 2022 tavasz

2022.04.27.

Jónás Ágnes újságíró
Kiss L. Tímea „felépülő függő” , „felépülő függő”, örök egyensúlykereső
Bod Tamás újságíró

Jónás Ágnes és Kiss L. Tímea „Huszonhárom éve tiszta vagyok” – Kiss L. Tímea az ópiátok rabja volt – Képmás Magazin

Jónás Ágnes újságíró, nyelvtörténész 2013 – nemzetközi Jókai-díj és arany díszoklevelet kapott.. 2002-től 2008-ig az ELTE bölcsészkarán magyar és kommunikáció szakon végzett. Szakmai gyakorlatát a Kortárs irodalmi folyóiratnál végezte Ács Margit műkritikus vezetésével. 2020-ban diplomát szerzett a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karon színház- és filmművészeti szakíró, kritikus szakán. Sajtóreferensi gyakorlatát az ELTE Karrierközpontnál töltötte.

Újságíróként dolgozik. Interjúi, kritikái és tudósításai olvashatók a Képmás, a Prae, a Kortárs Online, a KULTer, a Bárka online, a Bárka folyóirat, a Tiszatáj Online oldalain, de publikált már a Kultúra.hu, Criticai Lapok, a Pesti Stílus, az Edupress, a Stádium, a Felvidék Ma, az MCult, az Antropos, a Tollal Közélet és Kultúra, valamint a Centrál Színház online felületein is. Interjúi rendszeresen jelennek meg a Pesti Műsor kulturális magazinban. A Klasszik Rádió Fidelio című magazinműsorának riportere volt 2016 és 2020 között.

Interjút készített már többek között Andrea BocellivelAntonio Bandirali képzőművésszel, Caroll VanweldennelDavid Doiashvili grúz rendezővel, Fabrizio Plessi képzőművésszel, a világhírű japán dobvirtuózzal Leonard Etoval és az indiai Jyotsna Srikanth-tal. Magyar és idegen nyelven készített kulturális témájú interjúk készítése közben érzi magát igazán elemében. Tagja a Magyar Újságírók Országos Szövetségének és az Anyanyelvápolók Szövetségének.

Kiss L. Tímea: - „Sokan azt hiszik, hogy csak nagyon problémás családokból kerülnek ki drogos gyerekek, pedig ez nem így van” – állítja Kiss L. Tímea, aki még kamaszként került az ópiátok fogságába, ám kitartásának és még inkább egy kemény terápiának köszönhetően több mint két évtizede „felépülő függő”, vagy ahogyan ő definiálja magát: örök egyensúlykereső.[1] ”

Tímea nagyon őszintén mesél a cikkben életéről, hogy mi vezetett oda, hogy az ópium rabja legyen, illetve hogy sikerült kigyógyulnia belőle, azaz felépülő függő, ezzel is reményt adva másoknak, akik hasonló cipőben járnak. Nagyon sok erőt ad sorstársainak, igazi hiteles tapasztalati szakértő.

Bod Tamás: Egy rendkívül sokoldalú, politikában is jártas újságíró. A cikkben korrekten és lényegretörően teszi fel kérdéseit, ezzel is finoman nem tolakodóan bemutatva történetét “Ádámnak.” Bod Tamás írt már a Magyar Narancson kívül többek között a Népszava című újságnak is.


A mentális problémák hátterében egyre jobban bizonyított a traumák jelenléte, különös tekintettel a gyermekkori traumákra. Az interjúalany és a cikk írója Ádám személyes történetén keresztül tabukat, titkokat tár fel, példát és reményt adva sorstársaknak. Pontosan ábrázolja a trauma mentális következményeit és a gyógyulás útjait.

 

Link: "Ami közöttünk elhangzik, arról nem beszélhetek senkinek"


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!