2019 Antistigma tevékenység

2019.12.31.

Éves beszámoló

A Nyitnikék levelező rendszeren szerencsére elkezdett növekedni a hírlevél kérők száma, a GDPR bevezetése következtében csökkent. Több mint 45 levél ment ki, több mint 300 cikkel és hírrel.

  • 2019. március.29-én Dr. Harangozó Judit, Gecse Andrea, Karácsonyi Anikó, Molnár Kata érzékenyíteni volt Pécsett.

  • 2019. április 17-én Gallai István és Szabóné Streit Zsófia Judit érzékenyíteni a TASZ estjén. Erről az estről a Facebook-on a TASZ oldalán van is fent videó.

  • 2019. április 29-én mutatták be először a Nem tudom, halljátok-e ti is? című kis dokumentum-filmet Takács Edina. 

A film négy, önmagát esendőségei ellenére vállaló, bátor hétköznapi ember humoros és keserű élethelyzetein keresztül kutatja a választ az olyan kérdésekre, mint hogy hol húzódik a határ, amin túl megbélyegzés várja mindazokat, akik belső hangjaikat jobban, erősebben hallják. Kik ők és miben különbözünk tőlük, illetve különbözünk-e egyáltalán? Mi választja el a sokak által az intuíció forrásának tekintett belső sugallatot a pszichiátriai zárójelentésben testet öltő pszichózistól?

  • 2019. május 27-én megtartottuk a kicsit késő tavaszi konferenciánkat, ahol szokásunkhoz híven ismét adtunk át Antistigma-díjat Szurovecz Illésnek és Antistigma-életműdíjat kapott Csontos Erika.

  • Meghívást kapott Bulyáki Tünde (ELTE TÁTK Szoc. munkás tanszék) és Gallai István (Ébredések Alapítvány - Tapasztalati szakértő) az ELTE FESZT-re, 2019.10.11-ére, ahol többek közt előadást tartottak a pályaválasztó gimnazista fiataloknak. Az előadás helyszíne az ELTE BTK Tanszék volt. Az előadásuk címe: "Hangokat hallva, egészen! Mentális zavarral élő kliensek mentorációja". Egy órás előadásuk alatt 20 percben Bulyáki Tünde osztotta meg tudását, 20 percben Gallai István érintette a saját élettörténetét, önsegítés és a hanghalló csoportok témáját és a felépülést is, majd 20 perc maradt a kérdésekre a fiataloktól. Nagyon érdekelte a téma a gimnazistákat, sok kérdést tettek fel. Reméljük, felkeltettük érdeklődésüket. - 

  • 2019. október 29-én Divány a Dunán esemény volt.

  • 2019. szeptember 14-én Mentálhigiénés napon vettünk részt sorstársakkal a SOTE-én.

Az Ébredések Alapítvány kint volt a Semmelweis Egyetem Egészségnapján, ahol fókuszban volt a Mentálhigiéné. Képeket csatolok az e-mail végére. Volt terápiás kutya workshop is.

rtl.hu/rtlklub/hirek/spaniel-segit-mentalis-betegeken

mediaklikk.hu/video/hirado-2019-09-14-i-adas-14/

 (20:18 perctől)

  • 2019. október 29-én tartottuk meg az őszi Konferenciánkat. Az következő emberek kaptak Antistigma-díjat. Gallai István, Nem tudom, halljátok-e ti is? című film készítői:
    Surányi Ádám – Kép, Vágó, Mac Quayle - Zene, Takács Edina - Rendező, Solymosi Norbert - Producer, Surányi András – Producer,
    A film főszereplői: Balta Olaf Flóris, Gallai István, Kaszás Jánosné, Wirth Gabriella

Nem tudom, halljátok-e ti is?
Pál Mónika
Csejtei Orsolya 

  • 2019. december 19-én volt az Ébredések Alapítványnál a Karácsonyi ünnepség, ahol a sorstársak előadásukkal érzékenyítették a diplomaták feleségeit.

2019 évi média szerepléseink: 

Hidvégi Brigitta cikkei nlc.hu weboldalon jelentek meg.

vissza