Médiafigyelő

6 személyiség egy testben: egy Tiktok-sztár vallomása

2021.11.09.

A 23 éves Lara elméjén és testén hat másik személyiséggel osztozik, akik sajátjával együtt határozzák meg, mit és hogyan csináljon.

tovább

Meghalt Aaron Beck, a pszichiátria egyik úttörője

2021.11.02.

Elhunyt Aaron Beck, a kognitív viselkedésterápia atyja – írja az MTI. Beck forradalmasította a depresszió és más mentális zavarok kezelését, a legendás pszichiáter júliusban töltötte be a 100. életévét.

tovább

A pszichiátriai betegek nem csak a betegségükkel küzdenek, hanem azzal is, ami a fejünkben

2021.10.31.

A tavaly, egyelőre önkéntes alapon létrejött Magyar Antistigma Munkacsoport azon dolgozik, hogy hosszú távon egyetlen skizofréniával, bipoláris zavarral, depresszióval együtt élőnek se kelljen szégyenkeznie, megbélyegzettként élnie. Ennek érdekében dolgozzák ki a Nemzeti Antistigma Programot (NAP), amelynek részleteiről Simon Lajos egyetemi docenssel, pszichiáterrel, a Moravcsik Alapítvány kuratóriumi elnökével beszélgettünk.

tovább

Az egyedülálló férfi egy Down-szindrómás babát fogadott örökbe,

2021.10.23.

akit 20 család utasított vissza

Egy egyedülálló apa egy olyan Down-szindrómás babát fogadott örökbe, akit addig 20 család elutasított! Ő mégis azt mondja: „Büszke vagyok rá, hogy az apja lehetek!”

tovább

Egymást segítve, együttműködve tudunk támogatást nyújtani a rászorulóknak

2021.10.15.

Tizenhárom éve jegyezték be Nagy Károlyné Mischl Zsuzsa alapítványát, a Gyöngysor Alapítványt, aminek keretében mentális problémákkal küzdőknek segítenek, valamint szegénységben és mélyszegénységben élőknek juttatnak élelmiszer-adományokat.

tovább

„MÁRTÍROK UNOKÁJA VAGYOK”

2021.09.26.

– VIRÁG TERÉZ PSZICHOANALITIKUS HEROIKUS KÜZDELME A TÚLÉLŐKÉRT
Virág Teréz pszichológus 21 évvel ezelőtt halt meg, de munkássága, tanulmányai, tudományos eredményei ma is meghatározók. Elsőként ismerte fel, hogy a másod- és harmadgenerációs traumák hatnak a személyiségünkre, és óriási küldetéstudattal és segíteni vágyással kereste a gyógyírt a túlélő családok szenvedéseire.

tovább

Kész elmebaj: egyre nagyobb divat a sokkterápia

2021.08.22.

Paulo Coelho ezoterikus bestseller író, Lou Reed underground zenész , Yves Saint-Laurent ikonikus divattervező, vagy éppen Leia hercegnő. Azon kívül, hogy világhírűek, az is közös bennük, hogy mindegyikük azt a népes tábort erősíti, amelynek tagjai depressziójukat elektrosokk-terápiával kezeltették.

tovább

A COVID-19 oltás prioritása a súlyos mentális betegséggel élő emberek számára

2021.01.15.

A biztonságos és hatékony COVID-19 oltásért folytatott globális versenyben még mindig számos kihívással kell foglalkozni.

tovább

Himnusz

2021.01.01.

Himnusz a Budapesti Fesztiválzenekar és egy különleges kórus előadásában

tovább

Az egyedülálló apa hat fogyatékos gyermeket fogad örökbe:

2020.12.31.

“Soha nem mondanám, hogy soha többé nem akarok gyereket.”

Ben Carper nagyon szeretett volna apa lenni, ezért úgy döntött, hogy nem egy, hanem öt gyermeket fogad örökbe. Az egyedülálló apa inspiráló hatással lehet a férfiak számára, miután hat fogyatékkal élő gyermek felnevelésére vállalkozott.

tovább