Médiafigyelő

LEDIPLOMÁZOTT ÉS BOLDOG KAPCSOLATBAN ÉL: SKIZOFRÉNIÁVAL IS TELJES DANI ÉLETE

2022.04.23.

Oravetz Dániel Antistigma-díjas festőművész, aki párjával, Kulcsár Teodórával sokat tesz azért, hogy az emberek minél inkább megismerjék – és ne félreértsék – a skizofréniát. A betegség ma már gyógyszerekkel jól kezelhető, annyira, hogy Dani már a diagnózisa után ismerkedett meg Dórival.

tovább

Zoé Rose „Nem kint éltem, hanem bent a fejemben" – élet skizofréniával | 24.hu

2022.04.19.

A skizofrénia az egyik legjobban félreértett és leginkább stigmatizált mentális betegség. Zoé Rose hat éve él a betegséggel, a nehézségekről, a tünetekről és a megküzdési stratégiákról mesélt nekünk.

tovább

Se törvények, se az észszerűség nem indokolja,

2022.04.16.

hogy börtönkórházban kellett meghalnia a végstádiumú rákos történelemtanárnak

Az 54 éves miskolci történelemtanár, Kertész Ferenc, 2020. június 13-án zavartan kezdett el viselkedni. Szomszédai aggódtak érte, ezért hívták a központi segélyhívót.

tovább

Szülei elmegyógyintézetbe zárták, mert 19 évesen teherbe esett –

2022.04.08.

44 évvel később ismerhette meg a lányát

Julie Mannix 1963-ban 19 éves volt, amikor beleszeretett egy Frank von Zerneck nevű férfiba, akit azonban a szülei nem tartottak jó partnernek.

tovább

Lewis Hamilton bevallotta: mentális problémákkal küzd

2022.03.31.

A hétszeres Forma–1-es világbajnok a közösségi oldalán írt arról, hogy hosszabb ideje küzd mentális és érzelmi problémákkal.

tovább

A súlyfelesleg, mint stigma

2022.03.30.

A pandémia alatt számos új kihívással szembesültünk, ezek közül csak egy a súlyfelesleg gyarapodása, és az ehhez kapcsolódó stigmatizáció felerősödése.

tovább

„EGYÜTT ÉLNI A SKIZOFRÉNIÁVAL IGAZI CSAPATMUNKA” –

2022.03.03.

INTERJÚ ORAVETZ DÁNIELLEL ÉS KULCSÁR TEODÓRÁVAL

„2022-ben ne az szégyellje magát, aki mentális problémával él együtt, hanem az, aki ezen gúnyolódik” – vallja Oravetz Dániel Antistigma-díjas, skizofréniával élő festőművész. Vele és múzsájával, Kulcsár Teodórával beszélgettünk.

tovább

Új remény a súlyos depressziósoknak: agyritmus-szabályozó

2022.02.23.

Amerikában már több súlyosan depressziós kapott a szívritmus-szabályozóhoz hasonló készüléket, és az eredmények igen biztatók.

tovább

Drámai kisfilm arról, mit él át egy bántalmazott nő, ha elfelejt egy pohár tejfölt

2022.02.18.

Az Ökomenikus Segélyszervezet segítséget nyújt azoknak, akik kapcsolati erőszakban részesülnek.

tovább

"A gyógyszer és az alkohol sok bűncselekményben vastagon benne van"

2022.02.17.

Operatőr akart lenni, de pszichiáter lett, aki függőkkel, droghasználókkal, alkoholbetegekkel, szexmunkásokkal és hontalanokkal egyaránt foglalkozik. Az integrált intézményrendszerben hisz, azt vallja, a szociális és egészségügyi ellátást nem lehet szétszálazni. Szemelyácz Jánossal, az INDIT Közalapítvány kuratóriumának elnökével beszélgettünk.

tovább