Médiafigyelő

Bulyáki Tünde

2021.11.16.

Inklúziós díj

tovább

6 személyiség egy testben: egy Tiktok-sztár vallomása

2021.11.09.

A 23 éves Lara elméjén és testén hat másik személyiséggel osztozik, akik sajátjával együtt határozzák meg, mit és hogyan csináljon.

tovább

Meghalt Aaron Beck, a pszichiátria egyik úttörője

2021.11.02.

Elhunyt Aaron Beck, a kognitív viselkedésterápia atyja – írja az MTI. Beck forradalmasította a depresszió és más mentális zavarok kezelését, a legendás pszichiáter júliusban töltötte be a 100. életévét.

tovább

A pszichiátriai betegek nem csak a betegségükkel küzdenek, hanem azzal is, ami a fejünkben

2021.10.31.

A tavaly, egyelőre önkéntes alapon létrejött Magyar Antistigma Munkacsoport azon dolgozik, hogy hosszú távon egyetlen skizofréniával, bipoláris zavarral, depresszióval együtt élőnek se kelljen szégyenkeznie, megbélyegzettként élnie. Ennek érdekében dolgozzák ki a Nemzeti Antistigma Programot (NAP), amelynek részleteiről Simon Lajos egyetemi docenssel, pszichiáterrel, a Moravcsik Alapítvány kuratóriumi elnökével beszélgettünk.

tovább

Az egyedülálló férfi egy Down-szindrómás babát fogadott örökbe,

2021.10.23.

akit 20 család utasított vissza

Egy egyedülálló apa egy olyan Down-szindrómás babát fogadott örökbe, akit addig 20 család elutasított! Ő mégis azt mondja: „Büszke vagyok rá, hogy az apja lehetek!”

tovább

Egymást segítve, együttműködve tudunk támogatást nyújtani a rászorulóknak

2021.10.15.

Tizenhárom éve jegyezték be Nagy Károlyné Mischl Zsuzsa alapítványát, a Gyöngysor Alapítványt, aminek keretében mentális problémákkal küzdőknek segítenek, valamint szegénységben és mélyszegénységben élőknek juttatnak élelmiszer-adományokat.

tovább

„MÁRTÍROK UNOKÁJA VAGYOK”

2021.09.26.

– VIRÁG TERÉZ PSZICHOANALITIKUS HEROIKUS KÜZDELME A TÚLÉLŐKÉRT
Virág Teréz pszichológus 21 évvel ezelőtt halt meg, de munkássága, tanulmányai, tudományos eredményei ma is meghatározók. Elsőként ismerte fel, hogy a másod- és harmadgenerációs traumák hatnak a személyiségünkre, és óriási küldetéstudattal és segíteni vágyással kereste a gyógyírt a túlélő családok szenvedéseire.

tovább

Kész elmebaj: egyre nagyobb divat a sokkterápia

2021.08.22.

Paulo Coelho ezoterikus bestseller író, Lou Reed underground zenész , Yves Saint-Laurent ikonikus divattervező, vagy éppen Leia hercegnő. Azon kívül, hogy világhírűek, az is közös bennük, hogy mindegyikük azt a népes tábort erősíti, amelynek tagjai depressziójukat elektrosokk-terápiával kezeltették.

tovább

Egy Down-szindrómás lány rácáfolt az orvosokra, és gyönyörű modell lett belőle

2021.02.01.

Az Egyesült Államokban minden 700 babából 1 Down-szindrómával születik. Ez azt jelenti, hogy a testükben egy plusz kromoszóma is van.

tovább

A COVID-19 oltás prioritása a súlyos mentális betegséggel élő emberek számára

2021.01.15.

A biztonságos és hatékony COVID-19 oltásért folytatott globális versenyben még mindig számos kihívással kell foglalkozni.

tovább