Antistigma-díjazottak 2023 tavasz

2023.04.25.

Aufmuth Kata Rozália
Borbándi János újságíró
Gallai István tapasztalati szakértő

Életmű-díjat kap: 

Gallai István, aki tapasztalati szakértőként számos páciens felépülésében segít. Életművében kiterjedt média-munka, érzékenyítés szerepel, amelynek során bátran beszél a saját felépülés-útjáról és érzelmi fejlődéséről, felvállalva a nehéz témákat is a nyilvánosság előtt. Nemzetközi szinten is elismert tapasztalati szakértő. Kiváló oktató, remek kolléga és barát. Kiállása nagymértékben hozzájárul Magyarországon a stigma csökkentéséhez és a szemléletváltáshoz. Etikus vállalása nagy emberi teljesítmény.

Antistigma-díjat kapnak:

Aufmuth Kata Rozália, aki megosztotta a személyes történetét, a YouTube csatornáján keresztül illetve szerepelt a „Nem kint éltem, hanem bent a fejemben" – élet skizofréniával ; 24.hu műsorában, és az Instagramon is meg lehet találni.

Bátor szerepvállalása hozzájárul ahhoz, hogy a nehéz helyzetben lévő sorstársak reményt kapjanak a felépülésre. Személyes megjelenése az előítéletek és a megbélyegzés csökkentését hatékonyan segíti.

Borbándi János, aki „Pszichopata”, „nárcisztikus” – Mióta lettek a pszichiátriai diagnózisok szitokszavak? - című cikkével nyerte el, mely a Magyar Narancsban jelent meg. Pontos elemzésével nem csak egy káros közéleti jelenséget leplez le, de a közbeszédben is megjelenő, szitokszóként és bélyegként megjelenő diagnózisok hatásának tudatosítása révén az érintettek destigmatizációjához is hathatósan hozzájárult. 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!