Médiafigyelő

„Huszonhárom éve tiszta vagyok” – Kiss L. Tímea az ópiátok rabja volt

2021.11.16.

„Sokan azt hiszik, hogy csak nagyon problémás családokból kerülnek ki drogos gyerekek, pedig ez nem így van” – állítja Kiss L. Tímea, aki még kamaszként került az ópiátok fogságába, ám kitartásának és még inkább egy kemény terápiának köszönhetően több mint két évtizede „felépülő függő”, vagy ahogyan ő definiálja magát: örök egyensúlykereső

tovább

Bulyáki Tünde

2021.11.16.

Inklúziós díj

tovább

Meghalt Aaron Beck, a pszichiátria egyik úttörője

2021.11.02.

Elhunyt Aaron Beck, a kognitív viselkedésterápia atyja – írja az MTI. Beck forradalmasította a depresszió és más mentális zavarok kezelését, a legendás pszichiáter júliusban töltötte be a 100. életévét.

tovább

A pszichiátriai betegek nem csak a betegségükkel küzdenek, hanem azzal is, ami a fejünkben

2021.10.31.

A tavaly, egyelőre önkéntes alapon létrejött Magyar Antistigma Munkacsoport azon dolgozik, hogy hosszú távon egyetlen skizofréniával, bipoláris zavarral, depresszióval együtt élőnek se kelljen szégyenkeznie, megbélyegzettként élnie. Ennek érdekében dolgozzák ki a Nemzeti Antistigma Programot (NAP), amelynek részleteiről Simon Lajos egyetemi docenssel, pszichiáterrel, a Moravcsik Alapítvány kuratóriumi elnökével beszélgettünk.

tovább

Egymást segítve, együttműködve tudunk támogatást nyújtani a rászorulóknak

2021.10.15.

Tizenhárom éve jegyezték be Nagy Károlyné Mischl Zsuzsa alapítványát, a Gyöngysor Alapítványt, aminek keretében mentális problémákkal küzdőknek segítenek, valamint szegénységben és mélyszegénységben élőknek juttatnak élelmiszer-adományokat.

tovább

„MÁRTÍROK UNOKÁJA VAGYOK”

2021.09.26.

– VIRÁG TERÉZ PSZICHOANALITIKUS HEROIKUS KÜZDELME A TÚLÉLŐKÉRT
Virág Teréz pszichológus 21 évvel ezelőtt halt meg, de munkássága, tanulmányai, tudományos eredményei ma is meghatározók. Elsőként ismerte fel, hogy a másod- és harmadgenerációs traumák hatnak a személyiségünkre, és óriási küldetéstudattal és segíteni vágyással kereste a gyógyírt a túlélő családok szenvedéseire.

tovább

Kész elmebaj: egyre nagyobb divat a sokkterápia

2021.08.22.

Paulo Coelho ezoterikus bestseller író, Lou Reed underground zenész , Yves Saint-Laurent ikonikus divattervező, vagy éppen Leia hercegnő. Azon kívül, hogy világhírűek, az is közös bennük, hogy mindegyikük azt a népes tábort erősíti, amelynek tagjai depressziójukat elektrosokk-terápiával kezeltették.

tovább

A COVID-19 oltás prioritása a súlyos mentális betegséggel élő emberek számára

2021.01.15.

A biztonságos és hatékony COVID-19 oltásért folytatott globális versenyben még mindig számos kihívással kell foglalkozni.

tovább

Himnusz

2021.01.01.

Himnusz a Budapesti Fesztiválzenekar és egy különleges kórus előadásában

tovább

COVID-19: magasabb kockázatot jelentenek a mentális betegségek

2020.11.10.

Akiknek már korábban kialakult valamilyen mentális betegsége, 65 százalékkal nagyobb eséllyel kapják el a koronavírus okozta betegséget, írja a Qubit.

tovább