Médiafigyelő

„MÁRTÍROK UNOKÁJA VAGYOK”

2021.09.26.

– VIRÁG TERÉZ PSZICHOANALITIKUS HEROIKUS KÜZDELME A TÚLÉLŐKÉRT
Virág Teréz pszichológus 21 évvel ezelőtt halt meg, de munkássága, tanulmányai, tudományos eredményei ma is meghatározók. Elsőként ismerte fel, hogy a másod- és harmadgenerációs traumák hatnak a személyiségünkre, és óriási küldetéstudattal és segíteni vágyással kereste a gyógyírt a túlélő családok szenvedéseire.

tovább

Kész elmebaj: egyre nagyobb divat a sokkterápia

2021.08.22.

Paulo Coelho ezoterikus bestseller író, Lou Reed underground zenész , Yves Saint-Laurent ikonikus divattervező, vagy éppen Leia hercegnő. Azon kívül, hogy világhírűek, az is közös bennük, hogy mindegyikük azt a népes tábort erősíti, amelynek tagjai depressziójukat elektrosokk-terápiával kezeltették.

tovább

Egy Down-szindrómás lány rácáfolt az orvosokra, és gyönyörű modell lett belőle

2021.02.01.

Az Egyesült Államokban minden 700 babából 1 Down-szindrómával születik. Ez azt jelenti, hogy a testükben egy plusz kromoszóma is van.

tovább

A COVID-19 oltás prioritása a súlyos mentális betegséggel élő emberek számára

2021.01.15.

A biztonságos és hatékony COVID-19 oltásért folytatott globális versenyben még mindig számos kihívással kell foglalkozni.

tovább

Himnusz

2021.01.01.

Himnusz a Budapesti Fesztiválzenekar és egy különleges kórus előadásában

tovább

Az egyedülálló apa hat fogyatékos gyermeket fogad örökbe:

2020.12.31.

“Soha nem mondanám, hogy soha többé nem akarok gyereket.”

Ben Carper nagyon szeretett volna apa lenni, ezért úgy döntött, hogy nem egy, hanem öt gyermeket fogad örökbe. Az egyedülálló apa inspiráló hatással lehet a férfiak számára, miután hat fogyatékkal élő gyermek felnevelésére vállalkozott.

tovább

COVID-19: magasabb kockázatot jelentenek a mentális betegségek

2020.11.10.

Akiknek már korábban kialakult valamilyen mentális betegsége, 65 százalékkal nagyobb eséllyel kapják el a koronavírus okozta betegséget, írja a Qubit.

tovább

Minden ötödik koronavírusos betegnél mentális betegség alakulhat ki:

2020.11.10.

szorongás, depresszió és álmatlanság

Minden ötödik koronavírussal fertőzött embernél mentális betegség alakulhat ki 90 napon belül - állapította meg egy kiterjedt kutatás. A szorongás, depresszió és álmatlanság a leggyakrabban jelentkező mentális egészségügyi probléma volt azon gyógyult koronavírusosok körében, akiknél 90 napon belül pszichés zavar alakult ki. A demencia kialakulásának is jelentősen megnőtt a kockázata a szakértők szerint.

tovább

A varázsgomba

2020.11.08.

A varázsgomba négyszer hatékonyabb a depresszió kezelésében az antidepresszáns gyógyszereknél

tovább

Nem tudom, halljátok-e ti is?

2020.10.16.

Hégető Honorka díj

tovább