Médiafigyelő

Köszöntés a Lelki Egészség Világnapján

2022.10.10.

Az elmúlt években a járvány sokat változtatott az életünkön. Néhány betegünk és kollégánk is elment a COVID-19-pandémia következtében. Sokan szenvedtünk az izolációtól, de voltak, akik felfedezték a családjuk értékeit. Megritkultak a személyes találkozások, de felfedeztük a „távkapcsolatokat”.

tovább

Tapasztalati szakértők Magyarországon

2022.10.10.

Ez év januárjában végezte el Tapasztalati Szakértői Képzését a hatvanötödik mentális egészségügyi problémával diagnosztizált sorstárs az Ébredések Alapítvány által szervezett akkreditált képzés során.

tovább

„A terápia olyan, mint egy fűző: kiegyenesít, és stabilan tart”

2022.09.10.

Az Index közelmúltban indított sorozata ritka vagy épp nagyon is sokakat érintő mentális betegségeket, idegrendszeri zavarokat mutat be konkrét személyeken, egyéni sorsokon keresztül. A cikksorozat ötödik részében a bipoláris zavart járjuk körbe Vidor Eszter segítségével.

tovább

„Amit hallok, az a gázkamrában haldokló emberek sikolya lehet”

2022.08.10.

Az Index új sorozatot indított, melyben ritka vagy épp nagyon is sokakat érintő mentális betegségeket, zavarokat mutat be konkrét személyeken, egyéni sorsokon keresztül. A cikksorozat második részében egy skizofréniával élő nő, Emília küzdelmét mutatjuk be az első tünetektől a felépülésig vezető útig.

tovább

Levelet írt Orbán Viktornak a leghíresebb hazai borderline

2022.08.01.

Az Index új sorozatot indít, melyben ritka vagy épp nagyon is sokakat érintő mentális betegségeket, zavarokat mutat be konkrét személyeken, egyéni sorsokon keresztül. A cikksorozat első részében a borderline személyiségzavart járjuk körül a kór legismertebb hazai képviselőjével, Kneszl Beáta Carmennel.

tovább

KÜZDELEM A BORDERLINE SZEMÉLYISÉGZAVARRAL: Mazzag Izabella, filmrendező

2022.06.23.

Mazzag Izabella fiatal dokumentumfilm-rendező.

tovább

PSZICHIÁTRIA – „MINTHA LENNE EGY MÁSIK ÉNEM, ÉS AZ IRÁNYÍTANA” Hangok a fejben

2022.05.01.

A főváros nyolcadik kerületében, a Kálvária téren áll egy elhanyagolt külsejű, egyemeletes ház. Itt található a Semmelweis Egyetem egyik centruma, ahol a közösségi pszichiátria módszerével gyógyítják a jellemzően alkoholfüggőséggel, pánikbetegséggel, skizofréniával, enyhébb vagy súlyos személyiségzavarral küzdő betegeket.

tovább

Mostantól mentális zavar az elhúzódó gyász

2022.04.28.

Felnőtt esetében egy évet, gyerekeknél fél évet tekintik annak a határnak, ameddig nem elhúzódó a gyász.

tovább

Kneszl Beáta Carmen – Én, a megbélyegzett: borderline testközelből

2022.04.26.

Kneszl Beáta Carmen dokumentumregénye testközelből mutatja be a borderline szindrómát, ami bár világszerte 140 millió embert érint, mégsem beszélünk róla eleget.

tovább

Magyar lány varázsol rendet New Yorkban mentális betegséggel küzdő emberek otthonában

2022.04.26.

Olyan lakásokban dolgozik, ahol a rendetlenség fogalma új szintre lépett.

tovább